image
Kim Daugbjerg
08. september 2019 kl. 12:23

Lørdag var der lokalopgør på Melby stadion, hvor Melbys tropper skulle tage imod naboerne fra Frederiksværk.

Til dagens kamp havde cheftræner Allan ”Moller” Pedersen afbud. Så med andre 5 spillerafbud pga. skader og arbejde, var substitutten Jøren ”Valle” Jensen inden kampen sat på en alvorlig prøvelse. Udover de mange afbud skulle Melby-mandskabet også ”vaske tavlen ren” en forfærdelig kamp sidste weekend ude imod Hillerød. Her var der absolut ingen der kunne være sin indsats bekendt, og tabte med tenniscifrene 6-1 til et Hillerød hold, som Melby slog i den sidste udekamp inden sommerferien…..

Så det har været en uge hvor træning har været lagt op til lidt humør til truppen, og ikke mindst sat spillerne op til ”braget” imod naboklubben.

Melby holdet var denne lørdag sat op til kamp fra første fløjt. Frederiksværk holdet fik ikke meget plads nogen steder på banen, men der lå hele tiden en risiko for Melbys defensiv – om Frederiksværks hurtige offensiv fik plads! Det var kampen igennem en meget farlig offensiv udeholdet havde på plads denne lørdag – der sammen med en FFK målmand i hopla – fik givet ”Valle” noget at tænke over.

Melby var klart bedst i første halvleg, og kun 3-4 store redninger fra FFK målmanden kunne holde Melby fra ”fadet”….. Og så som frygtet kom Frederiksværk foran 0-1, stik imod spil og chancer. Melbys defensiv blev fanget af de hurtige angribere på udeholdet – og bang stod den 0-1 ved halvleg. Ufortjent, men den kloge narre som sagt den mindre kloge…

Pausen blev brugt til at få ændret lidt på holdopstillingen. Og det var igen Melby der kom bedst ud fra pausen – og den målfarlige Jacob Madsen viste igen sin farlighed i modstanderens felt. 1-1 efter Jacob opsnappede en aflevering i udeholdets defensiv. Herefter var kampen meget lige, og gang på gang skulle Melbys defensiv være påpasselig, når udeholdets hurtigløbere ”inviterede op til dans…”. Og da Melby tabte bolden i opspillet midt i halvlegen fik FFK sikkert bragt sig foran 1-2. Nu skulle der for alvor hankes op i alt hvad hjemmeholdet kunne hive frem – og den sidste del af kampen viste Melby sig fra den bedste side. De pressede udeholdet over hele banen, og fik gang på gang sat en ”ligeved og næsten” chance op. Og efter et hjørnespark til Melby fik Frederik Larsen presset en Frederiksværkspiller så meget, at denne fik sidste berøring på bolden inden den gik i mål til 2-2. Nu havde Melby for alvor troen på sejr med kort tid igen. Og som en selvfølgelighed bankede Jacob Madsen en løs chance i kassen med få minutter igen. Set over hele kampen en fortjent sejr, der giver Melby langt mere tro på egne evner de kommende kampe.

Dagens bedste på Melby-holdet var anfører Niklas Thøgersen, Anders Weng og Marco Nielsen – der sammen med 2-målskytten Jacob Madsen (hvad skal de ikke blive til om han en dag spiller mere end 30 min. samlet i én kamp……..) fik humør og gejst frem på hele holdet – der alle som én gav sig 110% kampen igennem gav sig 110%.

Kampen blev desværre skæmmet af en skade til Jacob Wang der blev afhentet af ambulance, som følge af et spark i brystet. Heldigvis viste det sig senere på aften, at Melbys jernmand på midtbanen ”kun” havde trykket nogle ribben.

Næste kamp er torsdag den 12. september 2019, når truppen drager fra Melby til Ålholm – endnu en sejr vil lune godt i tabellen…